fioontje.reismee.nl

Boekarest stedentrip praktische tips

Boekarest is een stad met vele Franse en Italiaanse invloeden. De gevels van gebouwen doen veelal Frans aan. met de juiste voorbereidingen zou ik persoonlijk geen gebruik maken van de zgn “freetours” in de stad.

must do;

parlementsgebouw

het parlementsgebouw is toegankelijk voor volwassenen voor een bedrag van 40 lei. Dit is komt ongeveer neer op 5 euro. Tot 18 jaar vraagt men 10 lei. Wees je ervan bewust dat je niet zomaar heen kunt gaan, je moet van te voren telefonisch reserveren via http://www.cdep.ro/pls/dic/site2015.home?idl=2. Je krijgt op afgesproken tijd en datum een rondleiding van een klein deel van het gebouw. Je ziet circa 3% maar dit is zeker de moeite waard. Het paleis staat op een grote locatie waar ongeveer 50.000 huishoudens hebben moeten wijken alleen maar voor voor het paleis van Ceausescu. Huizen werden gesloopt, wijken werden platgegooid. Het is indrukwekkend en geeft mixed feelings.


de fontein (unrii)

de fontein is circa 3,5 km lang met in het midden het meest indrukwekkende deel. Normaliter is er in de zomermaanden een show rondom de fontein wanneer de schemer intreedt, de fontein wordt dan verlicht met een luchtshow en er is muziek te horen. Dit is helaas niet zo in de wintertijd en ten tijde van Corona en de avondklok


Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!